BBF PRO 2018

May 27, 2019

Més de 500 reunions entre professionals de la cervesa artesana al BBF Pro 2018

El BBF Pro 2018 va tenir lloc dins del 7è Barcelona Beer Festival, organitzat per Beer Events i, per segon any consecutiu, ubicat a les instal·lacions de la Farga de l’Hospitalet. Repetir emplaçament va permetre als organitzadors mantenir, i fins i tot incrementar, l’espai dedicat al BBF Pro, la branca enfocada als professionals que treballen amb productes vinculats a alguna de les fases de la producció o distribució de la cervesa artesana.

L’acció més visible del BBF Pro és la fira d’estands, que enguany acollia 30 empreses expositores, dues més que la passada edició. Mil metres quadrats de moqueta verda corporativa que delimitaven la zona on el públic podia visitar les últimes novetats del mercat. Dins d’aquest espai també s’hi trobava el Meeting Point, una sala d’ús exclusiu per a públic professional on poder mantenir reunions.

La novetat d’aquesta edició ha estat la WebAPP que tenien a disposició tots els professionals que s’acreditaven al festival, i a la qual podien accedir des del moment que tramitaven la seva inscripció al BBF Pro. A la WebAPP (amb accés tant des del mòbil com des de l’ordinador) els professionals disposaven de les dades de contacte de totes les empreses participants i podien sol·licitar-los una reunió durant els tres dies de duració del BBF. Aquesta facilitat tecnològica va ser molt ben rebuda entre els usuaris, que van registrar un total de 525 trobades.

Any rera any queda palesa la voluntat de l’organització d’optimitzar al màxim la trobada BBF per tots aquells professionals del sud d’Europa que no es coneixen o que no tenen ocasió de trobar-se durant l’any. Una intenció clara d’acompanyar un sector en constant creixement i que per tant requereix d’una professionalització que vagi entomant els reptes que va plantejant dia a dia aquest mercat incipient.

La formació ha format part també del programa del BBF Pro 2018. Conjuntament amb Asociación Española de Técnicos de Cerveza y Malta, es van organitzar unes jornades tècniques on deu experts van compartir el seu coneixement en matèries específiques relacionades amb la cervesa artesana.

Aquests són els títols de les deu ponències que van tenir lloc a l’Auditori de la Farga:

Cómo orientarse en el nuevo universo de lúpulos: Herramientas de evaluación de variedades en la práctica cervecera
Ponent: Carlos Ruiz. HVG Cooperativa de explotación de lúpulo.

3D-Trasar-CIP
Ponent: Armando Rodríguez. Ecolab.

MicroCube, la herramienta para los cerveceros artesanos.
Ponent: Raimundo Vottero. Krones.

Higiene en la industria cervecera: Innovación en la sala de envasado.
Ponent: José Luis Gómez. Sealed Air.

El índice HSI del lúpulo
Ponente: Alicia Muñoz. Barth Haas Group.

Cervezas ácidas en la práctica: Consejos útiles para su elaboración.

Ponente:Joan Montasell. Lallemand

El cultivo y aspectos agronómicos del lúpulo en España.
Ponente: Juan Polo. Hopsteiner España.

La regulación europea de biocidas: un paso adelante hacia una mayor sostenibilidad en la industria cervecera.
Ponente: Maite Marsinyach. Sopura Química.

 

Aquests van ser les principals característiques del tercer BBF Pro que tancava portes amb reserves ja signades de cara a l’edició de l’any 2019. Es confirma doncs que el format híbrid de festival i fira, que tant caracteritza el BBF, s’ha consolidat en un win-win valorat per totes les parts implicades.

Aquests van ser les principals característiques del tercer BBF Pro que tancava portes amb reserves ja signades de cara a l’edició de l’any 2019. Es confirma doncs que el format híbrid de festival i fira, que tant caracteritza el BBF, s’ha consolidat en un win-win valorat per totes les parts implicades.